Net in het Bitcoin wereldje gerold of al even bezig en wil je je kennis rondom Bitcoin verbreden? Wij hebben vijf documentaires over Bitcoin voor je op een rij gezet!

1. Banking on Bitcoin (2016)

Deze documentaire op Netflix vertelt het verhaal over het ontstaan van Bitcoin: de economische crisis van 2007/2008 en het decentrale alternatief voor een financieel stelsel van Satoshi Nakamoto. Onder andere Gavin Andresen en Charlie Shrem vertellen hoe zij met Bitcoin in aanraking zijn gekomen en de gevolgen die het voor hen had. Zeggen deze namen je niets? Kijken dus!

Waar te kijken: Netflix of Youtube
Trailer: Youtube

2. The Bitcoin Gospel (2015)

Een documentaire van Nederlandse bodem. VPRO Tegenlicht ging langs bij Roger Ver – één van ’s werelds grootste Bitcoin ‘evangelisten’ voor zíjn Bitcoin verhaal. Gewoon te vinden op Youtube.

Waar te kijken: Youtube
Trailer: NAH – gewoon kijken

3. The Rise and Rise of Bitcoin (2014)

Als je deze docu had gekeken toen ie uitkwam, had het zomaar gekund dat je hier een gedeelte van je spaargeld in had gestoken. Onder andere Eric Voorhees vertelt over zijn visie van Bitcoin, de eerste vorm van gedecentraliseerd, digitaal geld. Misschien wel de beste van dit rijtje.

Waar te kijken: Bitcoindoc.com
Trailer: Youtube

4. Bitcoin: The End of Money As We Know It (2014)

Documentaire waarin alle grote namen voorkomen: van Andreas M. Antonopoulos – bekend van het boek Mastering Bitcoin en zijn vele podcasts – tot Vitalek Buterin, co-founder van Ethereum. Een docu die je gezien moét hebben.

Waar te kijken: Youtube
Trailer: Youtube

5. Dirty Money (2018)

Een van de afleveringen van de serie Dirty Money op Netflix. Deze reeks gaat over – hoe kan het ook anders – ‘vies geld’, en uiteraard komt Bitcoin hier naar voren. Het concept achter cryptocurrencies wordt uitgelegd aan de hand van The Byzantine Generals Problem, een vraagstuk waar informatici zich decennia op hebben stukgebeten.

Waar te kijken: Netflix
Trailer: NAH – gewoon kijken!