Benieuwd hoe je gemakkelijk een crypto rekening kunt openen, zonder dat je een wallet hoeft te beheren? Dit kan bij Bitmymoney, een online crypto rekening die Bitcoin, Ethereum en Litecoin ondersteunt. Met een Bitmymoney rekening kun je deze crypto’s kopen, verkopen, versturen en storten.

Je leest hier welke stappen je moet doorlopen om een rekening te openen en waar je precies op moet letten. En je zult zien, binnen 5 minuten kun je al een eerste aankoop doen.

Open een rekening

Allereerst ga je naar de website www.bitmymoney.com en klik je op ‘open een rekening’. Vul je naam en emailadres in en maak een wachtwoord aan. Vervolgens ontvang je een activatie mail.

Activeer je account

Via de mail ontvang je een link om je account te activeren. Zodra je deze link hebt geactiveerd, is je account klaar voor gebruik en staat je rekening klaar. Je logt nogmaals in om je rekening te gebruiken.

Koop je eerste Bitcoin, Ether of Litecoin

Je bent nu aan klaar om je eerste transactie te doen! Ga naar je portfolio en kies uit Bitcoin, Ether of Litecoin en kies ‘koop’. Je kunt crypto’s kopen door middel van Ideal of bankoverschrijving. Let wel op: je eerste transactie mag maximaal 50 euro bedragen. De reden hiervoor is dat je bankrekening nog geverifieerd moet worden, als onderdeel van de welbekende KYC (know your customer) procedure. Zodra je bankrekening is geverifieerd, gaat je limiet omhoog. Wil je op termijn grotere transacties doen, dan moet je meerdere verificatie niveaus doorlopen. In totaal zijn er drie niveaus. Bij niveau 2 kan er bijvoorbeeld telefonisch contact met jou worden opgenomen en voor niveau 3 is ID verificatie vereist. Dit alles om misbruik en fraude te voorkomen.

Alle kosten op een rijtje

Waar je verder rekening mee moet houden is dat Bitmymoney commissie rekent voor de koop en verkoop van crypto’s. Deze commissie zit in de prijs inbegrepen. Verder betaal je de gebruikelijke transactie fee voor het versturen van bitcoins, om het Bitcoin netwerk te onderhouden.

Affiliate programma

Verder kun je bij Bitmymoney een vergoeding krijgen als mensen via jouw referrer-link een account aanmaken. Per nieuwe gebruiker ontvang je een vaste vergoeding, maar je deelt ook mee in de commissie wanneer deze gebruiker aan- en verkopen doet (in de eerste drie maanden dat hij/zij klant is van Bitmymoney). Je krijgt dan 0,25% van de transactie uitgekeerd.

App & nieuwsbrief

Om de gebruiksvriendelijkheid te bevorderen, heeft Bitmymoney ook een app ontwikkeld, voor zowel Android als iOS. Tenslotte kun je je aanmelden voor de maandelijkse Bitmymoney nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van relevante informatie over jouw rekening.

Open jouw gratis Bitmymoney rekening