Banken van over de hele wereld zijn bezig met het ontdekken van de mogelijkheden rondom blockchain technologie. Rabobank bleek te willen meeliften op deze hype en bracht vandaag een landingspage online waarin het aangaf bezig te zijn met een eigen wallet voor cryptocurrencies: Rabobit.

Waar we vooral ING en ABN Amro horen als innoverende Nederlandse banken rondom blockchain, verrast Rabobank door te melden dat zij nadenken over het ontwikkelen van een cryptowallet. Rabobit, zoals de werknaam luidt, zou het mogelijk moeten maken om cryptocurrencies op te slaan binnen de bestaande Rabobank app.

Na wat doorgeklikt te hebben, bleek het door Twitter en zelfs het veelgelezen Cointelegraph (<20k pageviews) iets te voorbarig te zijn opgepikt. De pagina was onderdeel van het Rabobank accelerator programma Moonshot. Binnen dit programma kunnen medewerkers van de bank ideeën aandragen, waarvan een aantal projecten daadwerkelijk ontwikkeld zal worden.

Nadat een aantal Twitteraars aangaf dat het iets weg had van een phishing-website, lijkt de website nu helemaal offline (rabobit):

Het idee van een eigen crypto wallet binnen je bekende bankieren omgeving lijkt makkelijk en handig, maar de vraag die blijft rondspoken overheerst: was het hele idee van cryptocurrencies niet juist om de tussenpartij (in dit geval banken) buiten spel te zetten?